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 Introduction 

1. Section 2.2.1 concerns Class1 Explosives substances and articles which covers : 

- Explosive substances, 

- Pyrotechnic substances, 

- Explosive articles (containing explosive or pyrotechnic substances). 

2. Special provision V2 (1) in 7.2.4, applicable to the carriage of pyrotechnic substances 
or articles such as UN Nos 0191, 0194, 0196, states that « packages shall only be loaded on 
to EX/II or EX/III vehicles (…) ». 

3. The Table in 7.5.5.2 defines the maximum permissible net mass of explosive 
substance in Class 1 goods per transport unit EX/II or EX/III. 

4. In addition, section 5.4.1 defines the information required in the transport document. 
For Class 1, the transport document shall indicate the total net mass of explosive contents. 

 Question 

5. As 7.5.5.2 and 5.4.1.2.1 only deal with the net mass of explosive, it may be interpreted 
that these provisions don’t apply to pyrotechnic substances. Therefore, these requirements 
would not apply to articles of Class 1 containing only a pyrotechnic substance, which would 
be in contradiction with special provision V2. 

Request 

6. Following the feedback received from the Working Party, a reference to pyrotechnic 
substance could be added in these provisions to avoid misinterpretation.  

________________ 


